Ambassadeur Hans Koning

Mijn naam is Hans Koning, ik ben in 1989 begonnen bij DSM (ik werkte daarvoor in de landbouw) en vanuit het Noorden van het land verhuisd naar Limburg. Dat maakt dat ik mij herken in het zij-instromer profiel.


Heb intern bij DSM de opleiding gevolgd voor VAPRO B operator en aansluitend via zelfstudie mijn VAPRO C diploma gehaald.

Ik ben in 1989 begonnen bij de afdeling Logistiek waar ik nu nog steeds werkzaam ben (de laatste jaren onder de vlag van SABIC). In de loop van jaren ben ik in de organisatie opgeklommen tot shift coördinator in de continudienst, een functie die ik met veel plezier uitvoer.


Wat maakt het werken in de chemie voor mij zo leuk? Ik denk met name de variatie in de werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde als de vorige en deze variatie is voor mij erg belangrijk. Ook het werken in de continudienst bevalt me nog altijd prima, al merk ik dat het in de loop van de jaren (ik ben nu 56) wel iets zwaarder wordt.


Continudienst heeft ook nadelen, daar is iedereen het over eens; werken in de weekenden en ’s nachts is niet altijd leuk. Maar daar staat een prima beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden tegenover. Zes dagen werken en daarna vier dagen verlof is ook fijn, met name natuurlijk de vrije dagen!!!

Ook het opleiden van nieuwe mensen is iets waar ik me mee bezig houd. Ik vind het een uitdaging om mensen op te leiden tot operator. Je deelt niet alleen je kennis en ervaring maar je houdt door het opleiden ook je eigen kennis op peil!!


Als je ervan houdt om met mensen in een team te werken en techniek spreekt je aan, dan zou ik zeggen:  schroom niet en meld je bij Chemelot aan!

Heb je vragen, wil je eens nader kennismaken om over het procesoperatorvak of de opleiding te praten, laat dan wat van je horen via info@chemelot-operators.nl!